Till en normalstor plåt och 12 bitar använder jag
160 g solroskärnor (de i Eldorados i 800g påsar är extra små, finns på Willys och Hemköp)
40 g hela linfrön
40 g skalade sesamfrön
40 g kruskakli
1,5 msk fiberhusk
lite salt
4 dl kallt vatten
Flingsalt
Sätt in plåten i mitten av ugnen på 160g i 35 min. Ta ut plåten, skär i bitar, vänd gärna på plåten och sätt in den igen i 30 min. Då kommer några vara färdiga, lossa och ta bort dem, och sedan får övriga in i ugnen igen fem minuter i taget. Knäckebrödet ska vara hårt när de tas ut!
Smör, ost och paprika
Philadefia, avokado, flingsalt och nymald svartpeppar
Leverpastej och saltgurka
är mina favoriter.
Fröknäckreceptet är Nannahs och hämtat från http://lavkarboliv.blogg.no
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar