Pasta - spaghetti/tagliatelle/pappardelle

Det här pastareceptet är så fantastiskt bra, gott och enkelt!

Till 2 port
4 ägg
125g färskost ex philadelfia (det går även bra med creme fraiche, ta en lite mindre mängd då)
1/2 dl fiberhusk

Vispa ägg och färskost en kort stund med en elvisp och avsluta med fiberhusken. Häll snabbt ut smeten på bakplåtsklädd plåt och bre ut den så tunt du kan med en slickepott. Sätt in plåten i mitten av ugnen 10 min på 150g.

Skär (med kniv el pizzaskärare alt rulla ihop och klipp med sax) i strimlor, smalare eller bredare beroende på om du vill ha mer spaghetti/tagliatelle/pappardelllelik pasta. Det tar sin tid om du är noggrann men se det som lite terapi.
Pastan kallnar snabbt så mitt tips är blanda den varma pastasåsen/köttfärssåsen med pastan och göra den till en hel pastarätt.

Var ursprungsreceptet kommer ifrån vet jag inte, men jag säger Tack!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar